rabarbersaft

Vad passar bättre en varm sommardag än ett glas hemgjord rabarbersaft ;-)  Barnen älskar den här saften och det är perfekt att göra när rabarberna börjar bli så stora och tjocka så man inte vill göra paj av dem längre...Rårörd rabarbersaft
3 kg rabarber
3 l kokande vatten
50 g citronsyra
2 citroner
2 kg socker

Skiva rabarbern, häll över kokande vatten +citronsyra och skivade citroner. Låt stå 1 dygn, sila. Rör i sockret.

Jag brukar frysa in i burkar och ta upp efterhand, då behövs inget konserveringsmedel och vill man kan man nog minska lite på sockret också om man vill ha den syrligare.


kärlekskort

Fick en beställning på ett bröllopskort som inte skulle vara traditionellt med brudpar eller brudbukett. Valde att fokusera på kärleken istället ♥tackkort

Ett enkelt tack-kort för en trevlig midsommar!och den här hade vi med oss när vi gick bort...

WOW!

Jippie!!!!!!!!!!!!!! Gick in på Veckans skiss och fick se att jag vunnit en skisstävling! Underbart kul skiss att skapa efter och jag blev faktiskt ganska nöjd med resultatet =)

Fotot är på sötaste systersonen som verkligen har de blåaste ögon du kan tänka dig... Papprena är från senaste Nook-paketet (Cosmo cricket) och de är verkligen helt underbara!!!

Kort för stämpelgården

Lite hinner jag pyssla mellan alla  "måsten" ! Det är mitt sätt att varva ner och hitta ny energi när allt hopar sig...
Idag bjuder jag på ett kort jag gjort för
Stämpelgården med söta  Magnoliastämpeln "Tilda med nyckelpiga".Önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!!!


söta doraline!

Jag hade ju den otroliga turen att vinna 5 stämplar från Motivets egen stämpelkollektion för ett tag sen, och änligen har jag fått till ett kort med söta Doraline! Fler kort lär komma framöver ;-)
ÄNTLIGEN lite sol igen!!! Idag innebär det att hänga ut MASSOR med tvätt...rensa lite land och annat trädgårdsarbete som blir eftersatt när regnet bara öser ner...

Ha en bra dag!!!

skiss på scrappiz

Hittade en rolig skiss på scrappiz som triggade igång inspirationen! Det blev en djupdykning i spillpapperslådan för att hitta papper som passar till en tonårskille - inte helt lätt kan jag säga!


storlek: 12x12

notis-block

Knåpade ihop ett litet notis-block med min BIA häromdagen. Vill använda min maskin mkt mer än jag gör...men det är mycket man vill som man inte hinner  ;-)


storleken är 10x10 cm och stämplen från The Greeting Farm är färglagd med distresser. Tack Gunilla för det läckra pappret!

Till en bloggvän!

Ett litet kort jag skickade till en gullig blogg-vän nu i veckan... Hoppas du får glädje av det som låg i kortet ;-)


DT-layout

I mitt senaste DT-paket som kom i veckan fick jag en del papper från den underbara serien Lime Rickey från Basic Grey. Visste precis vilka foton som bara måste scrappas med dessa papper ;-) och med utgångspunkt från Veckans skiss blev den här till:

(storlek 8x8)
Fler alster med dessa härliga papper kommer...


Ikväll är det grillning med arbetskamraterna som står på schemat, kul kul!!! Gissa vem som har öppning i morgon...jo jag =(  Alltid samma otur!

köpa tid???

Skulle behöva köpa lite tid, någon som vet var det finns? Förhoppningsvis lugnar det ner sig lite inom det närmaste =)
Ett par kort har jag iaf hunnit med...men annars är det rätt stilla på scrapfronten just nu  - tyvärr - för inspirationen finns, bara inte tiden!

Sonen har fyllt hela 14 år och det här kortet fick han av oss när han fyllde år:

stämpel: filur från kortmakaren, färglagd med pro markers + stickles

Ett beställningskort till en student:

stämpel från gorjuss girls, studentmössa från hÄnglar (studentkillen)